当前位置:首页 > 职场资讯 > 岗位职能

大学英语B统考试卷三

时间:2018-03-08 20:09:52

大学英语B3

一、交际英语

1、- Whats the problem with your bike?

- _________

A:Not at all.

B:Good, thank you.

C:Nothing serious.

D:Sure

答案: C

2、--Hello, may I talk to the director now?

--__________

A:Sorry, he is busy at the moment.

B:No, you cant.

C:Sorry, you cant.

D:I dont know.

答案: A

3、- Madam, do all the buses go downtown?

- _________

A:Wow, you got the idea.

B:No, never mind.

C:Pretty well, I guess.

D:Sorry, Im new here.

答案: D

4、- How was your trip to London, Jane?

- ___________

A:Oh, wonderful indeed.

B:I went there alone.

C:The guide showed me the way.

D:By plane and by bus.

答案: A

5、-- Congratulations! You won the first prize in todays speech contest.

-- ________

A:Yes, I beat the others.

B:No, no, I didnt do it well.

C:Thank you.

D:Its a pleasure.

答案: C

二、阅读理解

1、 When Dean Arnold got his first job, he was miserable. Each time he went to work, he coughed and he couldnt breathe. Working in a bakery when you are allergic to(对……过敏)flour can be painful.

But Arnold stayed with the National Biscuit Company for ten years. He was a businessman and he helped them improve production. At last his health problems became too serious. He left and formed his own company.

With his wife and mother, he founded Arnold Bakery. They tried new recipes, changing the kind and amount of flour used. This enabled Arnold to work there without too much pain. The bread, made with unbleached(未漂白的)flour, was baked in a brick oven.

They began by baking two dozen loaves. The bread was sold door to door for fifteen cents a loaf. Winning customers to his unusual, old-fashioned bread took time. But Arnold, struggling against his allergy, built his bakery into one of the largest in the United States.

(1)、"A Brick-oven Bread Baker" could be a good title for this passage.

A:T

B:F

答案: A

(2)、Dean wanted to make more money therefore he left the National Biscuit Company.

A:T

B:F

答案: B

(3)、Dean became successful in his business during his stay in the National Biscuit Company. A:T

B:F

答案: B

(4)、Arnolds bread was of poor quality.

A:T

B:F

答案: A

(5)、Dean Arnold can be best describe as "unhealthy".

A:T

B:F

答案: B

2、Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening.

One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of ones own.

Then, in the country one can really noise and hurry of busy working lives. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend ones free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature.

Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An

occasional walk in one of the parks and a fortnights (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.

(1)、Which of the following statements is NOT true?_________

A:People who love Nature prefer to live outside the city.

B:People who work in London prefer to live in the country.

C:Some people enjoying city life prefer to work and live inside London.

D:Many nature lovers, though working in London, prefer to live outside the city.

答案: B

(2)、With the same money ________, one can buy a little house with a garden in the country. A:getting a small flat with a garden

B:having a small flat with a garden

C:renting a small flat without a garden

D:buying a small flat without a garden

答案: C

(3)、When the garden is in blossom, it means that one ________ has been rewarded.

A:living in the country

B: having spent time working in the garden

C: having a garden of his own

D:having been digging, planting and watering

答案: B

(4)、People who think happiness lies in the town would feel that _______ if they had to live outside London.

A:their life was meaningless

B: their life was invaluable

C:they didnt deserve a happy life

D:they were not worthy of their happy life

答案: A

(5)、The underlined phrase get away from in the 3rd paragraph refers to ________.

A:deal with

B:do away with

C:escape from

D:prevent from

答案:

C

三、词汇与语法

1、He has been ______ for nearly three weeks after the death of his dear pet.

A:sad

B:satisfied

C:evil

D:joyful

答案: A

2、Ill give you a ring if Mike ________ tomorrow.

A:comes

B:will come

C:came

D:is coming

答案: A

3、The red flower goes from one to _____ in the class.

A:the other

B:others

C:another

D:other

答案: C

4、- Its a good idea. But whos going to_________ the plan?

- I think John and Peter will.

A:carry out

B:get through

C:take in

D:set aside

答案: A

5、The computer system suddenly while he was searching for information on the Internet.

A:broke down

B:broke out

C:broke up

D:broke in

答案: A

四、完型填空

There was a woman in Detroit, who had two sons. She was worried about them, especially the younger one, Ben, because he was not doing well in school. Boys in his class made jokes about him because he seemed so ___1___.

The mother decided that she would herself have to get her sons to do better in school. She told them to go to the Detroit Public Library to read a book a week and do a book report for her.

One day, in Bens ___2___, the teacher held up a rock and asked if anyone knew it. Ben put up his hand and the teacher let him ___3___. "Why did Ben put up his hand?" his classmates wondered. "He never said anything. What could he possibly want to say?"

Well, Ben not only ___4___ the rock, but also said a lot about it. He named other rocks in its group and even knew where the teacher had found it. The teacher and the students were surprised. Ben had learned all this from doing one of his book reports.

Ben later went on to the ___5___ of his class. When he finished high school, he went to Yale University and at last became one of the best doctors in the United States.

(1)、

A:top

B:slow

C:class

D:answer

E:knew

答案: B

(2)、

A:top

B:slow

C:class

D:answer

E:knew

答案: C

(3)、

A:top

B:slow

C:class

D:answer

E:knew

答案: D

(4)、

A:top

B:slow

C:class

D:answer

E:knew

答案: E

(5)、

A:top

B:slow

C:class

D:answer

E:knew

答案: A

五、英译汉

(1)、This custom has a long tradition.

(2)、I do want to know what really happened.

(3)、He was too tired to go on reading.

(4)、Ted and William have lived under the same roof for five years.

六、写作

Instructions:建议你在30分钟内,根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

My Favorite Form of Entertainment

1.现代人越来越重视娱乐;

2.娱乐方式丰富多彩, 而我最喜欢的是……

3.我选择的原因。